Voldsom vækst i Cubas turisme

havannaCubas turisme vokser fortsat med eksplosionsagtig hast. Fremgangen i 2015 lød på 17%, men regeringens forventninger til 2016 er ’nede’ på 6%.

Efter at have modtaget 3,5 millioner gæster i 2015, blev der sat månedsrekord i januar 2016 og det stigende antal besøgende har strakt landets kapacitet til det yderste. Det sætter spørgsmål ved muligheden for at skaffe plads, når flytrafikken fra USA starter i år.

Regeringen øger hotelkapaciteten i hovedstaden Havanna og strand-resortet Varadero, som er de to områder, der er under størst pres, oplyser Dalila Gonzalez, vicedirektør for marketing i Turistministeriet.

Cuba forventer 200.000 flere besøgende i 2016 end de 3,5 millioner i 2015, hvilket svarer til en vækst på knap 6%, men januar satte månedsrekord med 417.764 besøgende – en vækst på 12,7% – altså langt over det forventede.

Der er betydelig byggeaktivitet i både Havanna og Varadero, hvor fire- og femstjernede hoteller skyder op, men der vil gå måneder og år før de er i stand til at leve op til de stærkt stigende turisttal, som allerede sidste år gav belægningsprocenter på over 80.

 

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.