Vulkanaske standser flytrafik

Sinabung-vulkanen er i udbrud for anden dag i træk, og alle fly i området er opfordret til at undgå at komme i nærheden af luftrummet nord på Sumatra.

Sinabung har ikke været aktiv siden 1600, så der er ingen, der kan forudse vulkanens mønster under udbrud. Alarmniveauet er sat på det højeste og 20.000 mennesker er på flugt. Kun få regnede med, at vulkanen ville vise yderligere tegn på aktivitet efter søndagens udbrud, men mandagens udbrud har vist sig at være kraftigere end det foregående, skriver Jakarta Post.

”Problemet er, at vi ikke har mulighed for at vide, hvad vi kan forvente”, siger Surono, en vulkanolog fra de indonesiske myndigheder.

Alle fly i området er opfordret til at holde sig fri af luftrummet over det nordlige Sumatra, og de fleste rejsende til Indonesien må regne med store forsinkelser. Afgangene med adskillige indenrigsfly er aflyst.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.