Weekend-people: Skandinaviske rejsebureau-agenter til workshop down under

De 300 rejsebureau-agenter kom fra Sydafrika og Europa, her af 17 fra Skandinavien. De fløj til og fra Australien med Qantas – de startede i Melbourne, hvor arrangementet var strikket sammen af Tourism Australia, Tourism Victoria og Qantas. Melbourne er hovedstad i delstaten Victoria.

 

Sammenkomsten var en såkaldt ”corroboree,” begrebet er lånt fra den australske urbefolknings ord for et “ceremonielt møde.”

 

Fælles for de 300 deltagere var, at de alle har bestået “Aussie Specialist-programmet” – det er Tourism Australias gratis online træningsværktøj for rejsebureauagenter. Se mere på hjemmesiden: specialist.australia.com

 

Efter nogle dage i Melbourne med workshops og yderligere træning i at sælge Australien som rejsemål, drog agenterne ud på fem-dage lange studieture i det enorme land. De kunne vælge mellem 22 studieture sammensat af Destination Australia Partnership (DAP) og Qantas. DAP er et fælles program mellem Tourism Australia og landets statslige og territoriale turistorganisationer rettet mod det europæiske marked.

 

På billedet fra Australiens Turistråd ses fra venstre Alice Torkomayan fra FDM Travel, Karolina Ohlsson fra Resia i Sverige, og Rita Manninen fra Australiareiser.

 

Sidst i denne måned og starten af næste gennemføres Australiens store årlige fagmesse for rejsebranchen, ATE. ATE, der svarer til den amerikanske Pow Wow-messse, afvikles i år i sydaustralske Adelaide. 

 

Skrevet af Henrik Baumgarten