Wizz Air åbner København-Sofia

Wizzair at LTN 013-HDRLige inden Wizz Air den 22. marts har første afgang på den nye rute mellem Skopje i Makedonien og København, er lavprisselskabet klar med en ny rute – denne gang fra Bulgariens hovedstad Sofia.

Hidtil har de fleste danskere bedst kendt Bulgarien fra sommerens solrejser til Varna og Sunny Beach. Det vil ungarske Wizz Air nu lave om. Fra den 13. juni kan man komme tre gange om ugen direkte til Sofia.

Gabor Vasarhelyi, kommunikationschef for Wizz Air, fortæller: ”Sofia ligger i den vestlige del af landet og de 1,2 millioner indbyggere kan prale af at bo i en af de ældste hovedstæder i Europa. Byen blev grundlagt for omkring 2.700 år siden i det 8. århundrede f.kr. Den bulgarske hovedstad er dog ikke blot kendt for sin historie, sin kultur og status som en af de billigste destinationer i Europa”.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn: ”Med Wizz Airs nye ruter til Østeuropa er vi i gang med at få lukket op for et helt nyt spændende marked – ikke blot for danske rejsende, men også for Østeuropæere, der får nemmere ved at tage på ferie og forretningsrejse til Danmark.”

Ruten til Sofia flyver mandag, onsdag og fredag

Ungarske Wizz Air blev dannet i 2003 og har hovedsæde i Budapest. Med 16,5 millioner passagerer sidste år er Wizz Air Østeuropas største lavprisselskab, som råder over 64 Airbus A320 og A321, der betjener 120 destinationer i 38 lande