WoCo beskyldes for oppumpede grand prix-tal

first-hotelHoresta afviser en analyse fra Wonderful Copenhagen om Eurovision-showets turismeeffekt og har overdrevet, hvor mange turister, showet trak til København, skriver metroxpress.

Wonderful Copenhagen udsendte en analyse om, at Eurovision gav en turismeomsætning på 127 millioner kroner og 68.000 ekstra hotelovernatninger, men nu viser tal fra Horesta, at der kun var lidt over 3.000 ekstra hotelovernatninger i uge 19, da showene fandt sted i forhold til de øvrige uger i maj.

”Det var 7,6% højere end i de øvrige uger i maj. Hvor mange på grund af Eurovision, er svært at sige. Folk er her jo også på grund af andre ting”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Ifølge hotellerne var der slet ikke udsolgt i Eurovision-ugen, hvor der var 42.000 hotelovernatninger mod 39.000 i andre uger i maj.

I en mail til metroxpress oplyser Wonderful Copenhagen, at man i august nedjusterede tallet for hotelovernatninger for Eurovision-gæster i København fra 68.000 til 51.000. Tallet bygger på interview med 1.585 publikummer.

Heller ikke turistattraktioner som Tivoli, Den Blå Planet, Det Kongelige Teater og Statens Museum for Kunst har oplevet øget omsætning i forbindelse med Eurovision.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.