Regeringen fjerner tilskud til turismen

Flere erhvervs- og kulturpersoner er så bekymrede for Danmarks fremtid som vært for internationale udstillinger og konferencer, at de kritiserer regeringens turistpolitik markant. Det sker efter, at økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) fra årsskiftet vil fjerne et årligt statstilskud på 17 mio. kr. til organisationen Wonderful Copenhagen.
Ifølge adm. direktør, Lars Bernhard Jørgensen, WoCo, vil det betyde, at organisationens samlede aktiviteter med at markedsføre landet som værtsnation allerede næste år må reduceres med op imod 40 pct. Den internationale konkurrence er stor, og der må derfor ofres store summer på at overbevise om Danmarks fortræffeligheder.

”Regeringen har netop meldt ud, at der skal satses mere på en international branding af Danmark. Derfor virker det ikke logisk at neddrosle vores arbejde, der notorisk er en yderst virkningsfuld markedsføring af landet,” siger Lars Bernhard Jørgensen. Han finder opbakning hos flere kendte personer og virksomheder som Tivoli direktør Lars Liebst, protektor for Københavns Universitet, Lykke Friis, hotelmagnaten Henning Arp-Hansen, SAS, Københavns Lufthavne, Københavns Zoo, Danske Bank, Bella Center og organisationen Dansk Erhverv.

Bendt Bendtsen fastholder dog sit afslag til WoCo. Regeringen ønsker ikke at forskelsbehandle de regionale turistfremmeselskaber, og pengene skal derfor findes lokalt hos bl.a. Region Hovedstaden, mener han. ”Jeg åbnede ekstraordinært for min pengekasse sidste år, fordi WoCo ikke selv havde en løsning. Nu må pengene hentes bl.a. hos regionen. Og da regeringen for nylig har afsat 27 mio. kr. til i andet regi at markedsføre storbyerne, mener jeg ikke, vi kan klandres for at nedprioritere brandingen af Danmark,” siger ministeren.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 18. maj. 2007) 

Skrevet af