Jyske forretnings- rejsebureauer i samarbejde

Fra årsskiftet træder en ny aktør ind på det danske marked for erhvervsrejser, Rejsepartnerne.
Det er, som omtalt allerede i Take Off’s oktober-udgave, Vejle Rejser der indleder samarbejdet med fire opsagte tidligere FDM Partnerbureauer, Euroskan i Haderslev, Holstebro RejseCenter, Mangaard Rejsecenter i Århus og Top Rejser i Aabenraa.Mens Vejle Rejser tegner sig for en omsætning på 300 mio. kroner, står de fire andre for sammenlagt 200 mio. DKK.
Dette gør, siger adm. direktør Ole Svendsen, fra Vejle Rejser,

Rejsepartnerne til ”Danmarks største erhvervsrejsekonsortium” med salgsbureauer i Vejle, Nuuk, Haderslev, Århus, Holstebro, Aabenraa og lufthavnskontorer i Billund og København. Ca. 85% af Rejsepartnernes omsætning er forretningsrejser, resten er gruppe- og ferierejser.”I første omgang vil Rejsepartnerne koncentrere sig om fælles indkøb, marketing og it-løsninger, men den egentlige hensigt er at skærpe profilen for at være en seriøs konkurrent til de øvrige, store udbydere på markedet for erhvervsrejser,” siger Ole Svendsen og tilføjer:
”Vi er lokale danske, privatejede og skattebetalende overskudsforretninger.”
På Take Off’s spørgsmål om Ole Svendsen med den udtalelse mener, at nogle af de store erhvervsrejsebureauer med udenlandsk ejerskab ikke betaler skat i Danmark, siger han:
”Det vil jeg ikke udtale mig om, for jeg har ikke noget at have det i. Men der har været megen problematik om, at nogle internationale selskaber ikke betaler skat i Danmark… Nogle af koncernerne kan flytte skatten til andre lande, hvor selskabsskatten er lavere.”Til sammen har Rejsepartnerne 100 ansatte, heraf halvdelen hos Vejle Rejser. Rejsepartnerne indgår i et internationalt konsortium, International Travel Partnership, som tæller et par tusinde bureauer i samarbejde om storindkøb Fx. har ITP prisaftaler med mere end 18.000 hoteller på verdensplan og adgangskort til over 300 lufthavnslounger globalt.

Skrevet af