Icelandair køber to Boeing 787

Som det første europæiske luftfartsselskab har Icelandair købt to Boeing 787 ”Dreamliners” til leverance i 2010. Kontrakten på de to fly og en option på yderligere fem blev underskrevet af Icelandairs ledelse og Boeings europæiske ledelse ved en højtidelighed fredag i Reykjavik.
Det islandske selskab har ifølge bestyrelsesformand Hannes Smárason ikke besluttet sig for, hvor disse ny long range widebody-fly skal indsættes, men en rute mellem Island og Kina er ikke utænkelig.
Boeing 787-8 Dreamliner har en aktionsradius på 15.700, som gør det muligt at flyve non-stop fra Island til stort set alle destinationer på kloden – undtaget Australien og New Zealand. Flyet, der er 60 m langt og har et vingefang på 56 m, leveres med 220 til 280 sæder.

Passer perfekt
”787 Dreamlinerens effektivitet, økonomi, rækkevidde og passagerkomfort uden fortilfælde passer perfekt til vores fremtidsplaner og ønsket om at levere den bedste service til vores passagerer,” sagde Hannes Smárason.
Flyene, som Icelandair har skrevet kontrakt på, repræsenterer en værdi af 240 mio. USD, mens hele aftalen med de fem optioner løber op i 840 mio. USD. De to fly skal ifølge aftalen leveres i april og maj 2010, hvilket giver islændingene mulighed for at beslutte, om flyene skal leveres med motorer fra General Electrics eller Rolls Royce. Under alle omstændigheder bliver brændstofforbruget 20 pct. lavere, end det tilsvarende i dag.
Icelandair er nu det 16. luftfartsselskab, der har valgt at satse på 787’eren, kun 10 måneder efter lanceringen i april 2004, har valgt at købe 787’eren.
Det første 787-fly leveres i 2008 til All Nippon Airlines (ANA), der indtil videre har bestilt 50.

Skrevet af