Færgekunder skal sikres kompensation

På baggrund af weekendens begivenheder, hvor ca. 10.000 skiturister strandede i Frederikshavn og Hirtshals, fordi færgerne var forhindrede i at lægge fra kaj pga. vejret, vil Forbrugerrådet nu sikre, at de skikunder, som udelukkende havde købt færgebilletter, også i fremtiden har krav på en kompensation. Som det er nu, er det kun de kunder, der har betalt for en pakkerejse med både færgeoverfart og hytteophold, der har ret til en kompensation. De kunder, der udelukkende kan fremvise en færgebillet, er på nuværende tidspunkt omfattet af det enkelte rejseselskabs interne rejsebetingelser, og det er utilfredsstillende, mener Forbrugerrådet. I stedet bør man skele til de nye regler på flyområdet, som netop er blevet indført. Reglerne, som træder i kraft torsdag, pålægger flyselskaberne at yde erstatning til passagererne, hvis flyet aflyses eller er overbooket.
(Jyllands-Posten, 16/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.