DAT vil flyve på Færøerne

Kun en uge efter, at Maersk Air i slutningen af oktober havde trukket landingshjulene op fra Vagar for sidste gang, har en ny aktør har meldt sig på ruten mellem Danmark og Færøerne. Administrerende direktør Jesper Rungholm, Danish Air Transport (DAT) sagde i går aftes til færøsk tv, at DAT havde søgt den ledige koncession. Hvis selskabet får besked fra Færøernes landsstyre inden for de nærmeste par dage, så er DAT i luften inden jul.
Hvis tilladelsen kommer, så vil der ifølge Jesper Rungholm snarest blive udbudt billetter til salg på DAT’s hjemmeside på internettet.
Med DAT’s propelfly vil rejsen mellem Danmark og Færøerne komme til at vare omkring tre timer mod Atlantic Airways’ flyvetid på to timer. Til gengæld vil DAT’s priser være lidt lavere end det færøske flyselskabs. DAT, der i dag med sin flåde på 10 propelfly flyver indenrigs i Norge samt udenrigs fra Danmark til Norge, Kaliningrad og Tjekkiet, agter efter påske at flyve til Færøerne fire til fem gange om ugen. Atlantic Airways har allerede øget sine flyvninger markant.
(Stand By, 09.11.2004)

Skrevet af