DSBs nye rejsekort skal testes

Inden længe er det slut med månedskort, klippekort og papirbilletter. DSB gør klar til at teste det nye rejsekort, som først DSBs personale og siden udvalgte grupper af passagerer skal afprøve.

Rejsekortet, der skal bruges ligesom et adgangskort til f.eks. arbejdspladsen, skal være i brug i hele Danmark i 2009 og i Sverige i 2010. Når man står ombord fører man kortet hen forbi en kortlæser, der registrerer, at turen begynder, og når man står af, afslutter kortlæseren turen.

”Vi er i gang med at sætte udstyr på pilotstrækningen mellem Holbæk og Taastrup, for vi skal i gang i år. Ganske som det er gjort i andre lande, begynder vi med egne medarbejdere, som prøver systemet af, for at sikre os, at det kan blive en stor succes. Derfor gør vi det stille og roligt. Vi vil være sikre på forløbet, så kunderne er med hele tiden. De første ‘almindelige’ kunder kommer i gang sidst på året”,« siger bestyrelsesformand i Rejsekort A/S, salgsdirektør i DSB Bjørn Wahlsten til Berlingske Business

Rejsekortet skal testes i 2007. Næste år skal det tages i brug øst for Storebælt og i 2009 i resten af landet. Lige nu er stationerne i Taastrup, Høje Taastrup, Roskilde, Lejre, Hvalsø, Tølløse, Vipperød og Holbæk ved at blive gjort klar.

”I London havde man udstyret i 18 måneder, før man gik i gang. Jeg forventer ikke, at der går så lang tid her, men det var med til at skabe nysgerrighed. I dag er der ti millioner rejsekort ude blandt London-borgerne, og fem millioner bruger det dagligt. Også i Helsingfors og Oslo er man i gang”, siger Bjørn Wahlsten.

Selskabet Rejsekort A/S blev stiftet i 2003 af HUR, DSB, Ørestadsselskabet, Storstrøms Trafikselskab, Vestsjællands Trafikselskab, Vejle Amts Trafikselskab og Nordjyllands Trafikselskab.


I London er de private jernbaner ikke med i systemet, og i Holland er rejsekortet landsdækkende, men arbejder med 14 forskellige takster, hvilket har fået de hollandske forbrugerorganisationer op af stolen.

Med rejsekortet vil rabatniveauet fra den daglige rejse smitte af på andre rejser, og man er sikker på at få den bedste pris, som passer til ens rejsemønster. Der bliver to typer af kort: Et helt anonymt kort, som man sætter penge ind på og derefter bruger, og et personligt rejsekort, hvor man automatisk kan få overført flere penge til, når beløbet på kortet f.eks. er under 100 kroner. Kortet kan som et dankort spærres øjeblikkeligt, hvis man taber det.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.