Tivoli måske til New York

Myndighederne i New York vil have Tivoli til at hjælpe sig med genopbygningen af forlystelsesområdet Coney Island lidt uden for storbyen.

Fredag mødes Tivolis adm. direktør, Lars Liebst, med myndighederne i New York. ”Vi er pavestolte over, at de har henvendt sig til os. Men jeg vil gerne mane til forsigtighed. Vi skal lige have et møde, og så må vi se, hvad der kommer ud af det. Vi får mange henvendelser fra byer over hele verden. Noget bliver til noget, mens noget bliver på rent konsulentbasis,” siger Lars Liebst til nyhedstjenesten RB-Børsen.
Det er dog svært at skjule begejstringen: ”Coney Island ligger inden for kort afstand af ufatteligt mange mennesker. Det er bestemt interessant, men nu må vi se, hvad det konkret betyder. Mange af vores store konkurrenter har været med inde i løbet, og så bliver vi stolte, når borgmesteren i New York vil have os,” konstaterer Lars Liebst.

Tivolis udlandsaktiviteter har hidtil kun bestået af et samarbejde med den japanske forlystelsespark Kurashiki Tivoli Park. Den aftale blev dog for nylig ophævet af Tivoli, der ikke mente, at japanerne levede op til kravene fra Tivoli. ”For mange år siden tegnede vi en park til japanerne. I mellemtiden har vi mest medvirket som konsulenter rundt om i verden, og det er måske det samme, der er tilfældet her i New York. Vi opsagde aftalen med japanerne, da de valgte at køre deres eget løb. Deres park havde ikke meget at gøre med den måde, vi driver Tivoli på,” siger Lars Liebst.

(Berlingske Tidende, d. 31. juli, 2007)

Skrevet af