Stort røgslør om fremtid for Swiss og KLM

Der er gang i rygtesmedjen om fremtiden for det allianceløse og økonomisk trængte Swiss – samt om Europas fjerdestørste flyselskab, KLM.Forlydender om at Lufthansa vil overtage Swiss, og at KLM vil tilslutte sig Skyteam-alliancen, bliver ikke nødvendigvis dårligere af, at ofret benægter. I går afviste Lufthansa, at det har afgivet et konkret købstilbud på Swiss. Men investorerne troede åbenbart ikke Lufthansa og blev ved med at presse Swiss’ aktier op. Swiss har selskabet indrømmet, at man er klar til at gifte sig med en rig bejler, hvis det kan redde selskabet.Også det stærkere KLM må igen lægge kind til rygter, denne gang om, hvilken global alliance, selskabet måske vil tilslutte sig. Denne gang satte en historie i tyske Der Spiegel gang i rygterne om at KLM vil melde sig ind i Skyteam med bl.a. Air France og Delta.
For at være på den sikre side, tilbydes også rygter om at KLM overvejer en konkurrerende alliance, Oneworld med bl.a. British Airways.
KLM benægter, at en afgørelse er truffet, men erkender, at man hælder til Skyteam, bl.a. fordi KLM’s amerikanske partner, Northwest, har indgået en samarbejdsaftale med Delta og Continental.

Skrevet af