Byjubilæum markeres over Als

Sønderjyder og nordtyskere har noget at se frem til, når Sønderborg Lufthavn lørdag den 26. august, i samarbejde med fire flyselskaber, gennemfører et stort airshow.

Showet har en karakter, der gør, at det er første gang lufthavnen i sin kommunale tid lægger start- og landingsbane til et arrangement, der kræver opfyldelse af de strengeste nationale sikkerhedskrav.

Arrangementet bliver en kombination af aktiviteter i luftrummet over Als og udstillinger på landjorden. I luftrummet gennemføres et opvisningsprogram med deltagelse af både veteranfly, militærfly, helikopter, modelfly, faldskærmsudspringer og akrobatflyvning gennemført af professionelle piloter.

Publikum får også mulighed for at komme på en rundflyvning i både et DC3- passagerfly, i Cimber Airs ATR 72 passagerfly, i Karlog Airs Cesnaer og i Helenias helikopter.

På lufthavnsarealet er der mulighed for at besøge de enkelte hangarer og på nærmeste hold studere en række spændende fly, bl.a. et F16 jagerfly og verdens største en-motorede fragtfly.

Det er den russisk byggede Antonov, der har dobbeltvinger. Fra Flyvestation Skrydstrup kommer en Eagle Craschtender. Det er en avanceret brandbil af samme type, som den flyvestationen sendte til Seest for at deltage i redningsaktionen ved fyrværkerikatastrofen.

Endelig er der også et stort børneområde med blandt andet mange hoppeborge. Bag arrangementet stor Sønderborg Lufthavn, Cimber Air, Air Alsie, Karlog Air og Helenia Helicopter Service. Virksomheder som samlet har 550 medarbejdere.

Skrevet af