Byjubilæum markeres over Als

Sønderjyder og nordtyskere har noget at se frem til, når Sønderborg Lufthavn lørdag den 26. august, i samarbejde med fire flyselskaber, gennemfører et stort airshow.

Showet har en karakter, der gør, at det er første gang lufthavnen i sin kommunale tid lægger start- og landingsbane til et arrangement, der kræver opfyldelse af de strengeste nationale sikkerhedskrav.

Arrangementet bliver en kombination af aktiviteter i luftrummet over Als og udstillinger på landjorden. I luftrummet gennemføres et opvisningsprogram med deltagelse af både veteranfly, militærfly, helikopter, modelfly, faldskærmsudspringer og akrobatflyvning gennemført af professionelle piloter.

Publikum får også mulighed for at komme på en rundflyvning i både et DC3- passagerfly, i Cimber Airs ATR 72 passagerfly, i Karlog Airs Cesnaer og i Helenias helikopter.

På lufthavnsarealet er der mulighed for at besøge de enkelte hangarer og på nærmeste hold studere en række spændende fly, bl.a. et F16 jagerfly og verdens største en-motorede fragtfly.

Det er den russisk byggede Antonov, der har dobbeltvinger. Fra Flyvestation Skrydstrup kommer en Eagle Craschtender. Det er en avanceret brandbil af samme type, som den flyvestationen sendte til Seest for at deltage i redningsaktionen ved fyrværkerikatastrofen.

Endelig er der også et stort børneområde med blandt andet mange hoppeborge. Bag arrangementet stor Sønderborg Lufthavn, Cimber Air, Air Alsie, Karlog Air og Helenia Helicopter Service. Virksomheder som samlet har 550 medarbejdere.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.