Norske myndigheder: SAS sparer på sikkerheden

SAS har efter overtagelsen af Braathen fortaget ændringer i sikkerhedsprocedurerne for at spare, fastslår en rapport fra de norske myndigheder.
Hertil siger SAS, at både SAS og SAS Braathen er underlagt myndighederne kontrol og at alle procedurer og servicecheck er godkendt af de relevante myndigheder i Norge.
Blandt andet har SAS aflyst teknikerkontrollen med flyene mellem midnat og klokken syv om morgenen, hvor Braathen havde special teams af teknikere klar i alle større lufthavne. Det medfører i dag, at man har dårligere tid til at finde fejl, som ikke rapporteres gennem menneskelig kontakt, siges det i rapporten.
Samtidig er den direkte kontakt mellem besætningerne på flyene og teknikerne afbrudt. Tidligere var der en direkte kontakt, også når flyene var i luften, så teknikerne kunne forberede sig på check, når flyet var landet.
I dag er der kun kontakt mellem de to led i minutterne efter landingen, hvilket ifølge rapporten ”giver mindre tid til fejlsøgning og dermed kan blive en stressfaktor”.
Også vedligeholdelses-intervallet for flyflådens Boeing 737-705 er øget fra 18 til 24 måneder.
(Jyllands-Posten 28.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.