Sterling utilfreds med lufthavnsaftale


Lavprisoperatøren Sterling melder på forhånd, at man formentlig ikke vil kunne acceptere den aftale, Københavns Lufthavne og SAS indgik i sidste uge, som sikrer priserne på flyselskabernes anvendelse af lufthavnen i de næste tre år.

Aftalen, der bl.a. fastholder en rabat på transfertrafik, og som, ifølge Børsen også byder på en rabat på den oversøiske trafik, blev indgået i torsdags mellem SAS og lufthavnsselskabet, men Sterling er endnu ikke blevet hørt. Lavprisselskabet, der er CPH´s næststørste kunde, er bl.a. utilfreds med en afgift på 10 kr. pr. passager for at benytte lufthavnens bagagesorteringsanlæg, og ifølge kommunikationsdirektør Niels Brix, er der et godt stykke vej endnu, før Sterling er tilfreds. ”Grundlæggende finder vi forhandlingsmåden besynderlig og kritisabel. Det er mærkeligt, at man vælger at forhandle med et enkelt flyselskab frem for de andre” siger han.

Sterling forventer at blive indkaldt til forhandlinger i denne uge, men selskabet vil ikke på forhånd oplyse, hvilke krav man har tænkt sig at møde op med.

(Børsen d. 31.10.2005)

Skrevet af