10,6% nedgang i Billund

Tallene er stærkt påvirket af påsken, og chartertrafikken viser derfor en fremgang på 7,1%, mens indenrigsruterne er gået tilbage med 27,5%. Indenrigstrafikken udgør kun ca. 5% af den samlede trafik i Billund Lufthavn.

Udenrigsrutetrafikken har en tilbagegang på 15,2%. Det er fortsat eftervirkningerne efter Sterlings konkurs, der giver nedgangen. Hertil kommer, at nogle af ruterne er udprægede forretningsruter, der har været negativt præget af påskens placering i april. Der er fortsat fremgang på hovedruterne til Amsterdam, Frankfurt og London.

De fem største charterdestinationer har været Antalya, Las Palmas, Tenerife, Hurghada og Palma de Mallorca.

Top 5 inden for udenrigsflyvningerne har været London, Amsterdam, Frankfurt, Oslo og Dublin.

Der er dagligt seks afgange til London. Ryanair, Cimber Sterling og Sun-Air har hver to daglige flyvninger til hhv. Stansted, Gatwick og London City.

Cimber Sterling har netop oplyst, at selskabet i juli øger antallet af ugentlige afgange til Malaga til i alt fire. Selskabet har samtidig oplyst, at der åbnes en ny rute til Las Palmas på Gran Canaria den kommende vinter og at ruten til Rom udvides, så der bliver to ugentlige afgange hele året. Ryanair øger på ruten til Alicante, som kommer op på seks ugentlige afgange.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.