10,6% nedgang i Billund

Tallene er stærkt påvirket af påsken, og chartertrafikken viser derfor en fremgang på 7,1%, mens indenrigsruterne er gået tilbage med 27,5%. Indenrigstrafikken udgør kun ca. 5% af den samlede trafik i Billund Lufthavn.

Udenrigsrutetrafikken har en tilbagegang på 15,2%. Det er fortsat eftervirkningerne efter Sterlings konkurs, der giver nedgangen. Hertil kommer, at nogle af ruterne er udprægede forretningsruter, der har været negativt præget af påskens placering i april. Der er fortsat fremgang på hovedruterne til Amsterdam, Frankfurt og London.

De fem største charterdestinationer har været Antalya, Las Palmas, Tenerife, Hurghada og Palma de Mallorca.

Top 5 inden for udenrigsflyvningerne har været London, Amsterdam, Frankfurt, Oslo og Dublin.

Der er dagligt seks afgange til London. Ryanair, Cimber Sterling og Sun-Air har hver to daglige flyvninger til hhv. Stansted, Gatwick og London City.

Cimber Sterling har netop oplyst, at selskabet i juli øger antallet af ugentlige afgange til Malaga til i alt fire. Selskabet har samtidig oplyst, at der åbnes en ny rute til Las Palmas på Gran Canaria den kommende vinter og at ruten til Rom udvides, så der bliver to ugentlige afgange hele året. Ryanair øger på ruten til Alicante, som kommer op på seks ugentlige afgange.

Skrevet af Flemming Juul