10 års vækst i globalt rejseliv

kinesiske-turisterRejsebranchen ventes at vokse med 5,4% om året de kommende 10 år, og det er mere end væksten i det globale BNP.

Det fremgår af en ny rapport fra Oxford Economics, udarbejdet på foranledning af Amadeus. Det er især de store vækstmarkeder, der fremmer væksten. F. eks. Ventes det, at Kina i år overhaler USA som verdens største marked for udenrigsrejser og bliver størst for indenrigsrejser i 2017.

Rapporten spår en årlig vækst på 5,4% i rejsebranchen, hvilket er 2 procentpoint over den forventede  BNP-vækst. Desuden forventes den globale rejsebranche at vokse hurtigere end under finanskrisen, hvor den lå på 4,1%.

Antallet af kinesiske husstande, der har råd til udlandsrejser, ventes fordoblet og nå 220 millioner i løbet af de næste ti år. Kina bliver også størst for indenrigsrejser i 2017.

Prognoser viser, at også andre vækstmarkeder som Rusland, Brasilien, Indien, Indonesien og Tyrkiet hver får en gennemsnitlig årlig vækst på 5% de kommende ti år. Bag væksten ligger større velstand og ændrede forbrugsmønstre.

”Prognoserne spår en længe ventet ny, gylden æra for rejsebranchen, som lige er ved at komme sig efter finanskrisen”, siger Holger Taubmann, SVP Distribution hos Amadeus. Men væksten vil langt fra være jævnt fordelt verden over.

Forretningsrejser vil stige til de tidligere niveauer. Forbindelser mellem øst og vest stimulerer et nyt behov, men korte rejser i Vesten når ikke op på niveauerne fra 2008 før 2018. Asien forventes at stå for 55% af væksten af globale forretningsrejser.

Siden finanskrisen har mængden af internationale hotelophold overgået indenrigshotelophold.  Samtidig forventes antallet af overnattende rejsende til Asien at stige næsten fire gange hurtigere end Europa, men Europa vil stadig være dominerende.