100.000 ekstra flysæder i Billund

Primera-Air-Boeing-B737-700-charter-fly-lufthavnLUFTFART: I kølvandet på Ryanairs bebudede halvering i Danmarks næststørste lufthavn, åbner eller udbygger islandsk-ejede Bravo Tours’ flyselskab, Primera Air, ruter til Sydeuropa. De kan bookes af rejsebureauer og som seat only. Primera, der nu skal gøres mere kendt, er på vej til store reservationssystemer som Amadeus.

Primera Air, en del af islandske Primera Travel Group med bl.a. Bravo Tours, udvider fra årets vinterprogram antallet af afgange fra Billund med 30 pct. samt fra næste års sommersæson med 50 pct.

Blandt Primeras kommende nye ruter ud af Billund – eller udbygning af eksisterende – er Barcelona, Kreta, Tenerife, Malaga og Mallorca. Kreta, Malaga og Tenerife er tre destinationer, Ryanair ikke mere vil flyve fra Billund når det i aften lukker sin base.

Ifølge Peder Hornshøj, adm. direktør for Bravo Tours, vil øgningen på Billund fra Primera betyde op mod 100.000 ekstra sæder på Primera Airs otte Boeing B737.

”Vi kan skaffe flere fly. I øjeblikket flyver to af vores otte B737 i Frankrig, og det ene kan trækkes hjem til efteråret. Vi holder øje med, om Ryanair kommer med andre reduktioner. Ryanair benytter jo også anledningen med sin baselukning i Billund til at fjerne ruter, de ikke har tjent på,” siger han til standby.dk og tilføjer:

”Ryanair havde i sin storhedstid i Billund 24 ruter, men jeg har flere gange sagt – også til standby.dk – at Danmark ikke er stort nok til masser af flyvninger med de såkaldte lavprisselskaber. Men med Primeras forøgelse på Billund, herunder med flere seat only-sæder, skaber vi større fleksibilitet og åbner for at spille på flere heste. Primera Airs flere kommende afgange giver flere muligheder, også for Bravo Tours.”

Seat only med Primera Air kan bookes via selskabets hjemmeside, men selskabet er også vej til store GDS-systemer som Amadeus.

Ligeledes er Bravo Tours snart klar med ny hjemmeside, hvor seat only-billetterne kan bookes. Op mod 85 pct. af Primeras flysæder optages i dag af chartergæster, resten er seat only-rejsende.

”Selvfølgelig holder vi øje med Ryanairs ændringer i Billund, men Ryanair er lidt ligegyldige for Primera, hvis produkt slår Ryanairs, Primera er ikke et lavprisprodukt,” siger Peder Hornshøj og fortsætter: ”Hidtil har Primera Air, der har over en halv million årlige passagerer, haft lav profil i Danmark. Det skal vi ændre, så de rejsende lærer selskabet at kende. Vi samarbejder allerede med flere rejsebureauer.”

Om Primera Airs øgning på Billund siger salgs- og marketingdirektør, Anastasija Visnakova: ”Billund er vores hovedbase, og vi er glade for at tilbyde flere rejsemål. Til vinter udvider vi vores netværk med 30 pct. flere flyvninger og i sommeren 2016 med 50 pct. i forhold til sidste år.”

Primera opererer otte Boeing 737-700/800 fra Norden og Frankrig til over 50 destinationer ved Middelhavet og De Kanariske Øer.

Bravo Tours, grundlagt i 1998, er nu Danmarks tredjestørste charterrejsearrangør med forventet 170.000 gæster i år og en omsætning på ca. en milliard kr.