100.000 Lufthansa-passagerer rammes af strejke

lufthansaLUFTFART: Lufthansa flyver i dag med reduceret trafikprogram, men forventer at gennemføre over 2.000 ud af 3.000 flyvninger. Alle Lufthansa-fly fra Frankfurt til København er aflyst, mens der ventes gennemført to fra München.

Pilotstrejken hos Lufthansa varer hele onsdagen – flyselskabet oplyste i går, at det forventer at gennemføre 2.124 flyvninger ud af de planlagte ca. 3.000.

Billund Lufthavns hjemmeside havde i går ingen informationer om aflyste Lufthansa-flyvninger på ruten fra Frankfurt.

Lufthansa opdaterer konstant trafikprogrammet, der kan se på dets hjemmeside.

Dagens pilotstrejke, den 14. siden 2014, rammer kun Lufthansa, Lufthansa Cargo og Germanwings. De andre selskaber i Lufthansa-gruppen, bl.a. Air Dolomiti, Austrian, Brussels Airlines, Eurowings og Swiss, flyver normalt. Flere af disse selskaber indsætter så vidt muligt større fly på ruterne til og fra Tyskland for at få transporteret flest muligt af de ramte passagerer.

51 af de i alt 876 aflyste Lufthansa-flyvninger er langruter. Lufthansa gennemfører en del langruter i dag.

Lufthansa kan ikke blive enige med fagforeningen Vereinigung Cockpit, der repræsenterer mange af Lufthansas 5.400 piloter om en lønforhøjelse.

Lufthansa, der flyver fra Frankfurt og München til København, var sidste år femtestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med lidt over 600.000 passagerer.

Lufthansa har i år 3.500 flyvninger til København og 1.500 fra Frankfurt til Billund, Danmarks næststørste lufthavn.