Gran Canaria bliver igen denne vinter største rejsemål for Spies. Arkivpressefoto for Spies: Agneta Renebo.

100.000 skal på vinterferie med Spies

Gran Canaria er igen mest populære vinterrejsemål hos Spies. Også stort salg af business class-sæder på chartret langdistancefly. ”Mange prioriterer virkelig ferien, hvis muligt,” lyder melding.

Den 1. oktober starter rejsebranchens officielle vintersæson. Samme dag forventes en af de store feriefavoritter, Thailand, at slippe de sidste corona-restriktioner ved indrejse og dermed være tilbage til normale tilstande.

Det skriver Spies i en pressemeddelelse. Danmarks største rejsearrangør har Thailand på menukortet hele året, og starter med direkte flyvninger fra København til Phuket den 11. december.

I alt forventer Spies at sende 100.000 på ferie fra Danmark i vintersæsonen – det er 10.000 flere end vintersæsonen 2021/22. 85 procent af alle Spies’ gæster i vintersæsonen skal til de kanariske øer Gran Canaria og Tenerife.

De ekstra pladser er navnlig til netop De Kanariske Øer samt Madeira, Kap Verde, Egypten, Den Dominikanske Republik og Thailand, oplyser Sofie Folden Lund, Spies’ kommunikationschef, i pressemeddelelsen.

Prioriterer privatøkonomien
Den opsparede rejselyst spiller ifølge Spies stadig ind, når danskerne skal prioritere i privatøkonomien de næste måneder, siger Sofie Folden Lund:

”Typisk har man i krisetider set, at rejser og andre oplevelser blev skåret væk i folks budget som det første. Men det lader faktisk til, at mange virkelig prioriterer at komme afsted på ferie, hvis overhovedet muligt.”

Spies oplever især øget efterspørgsel på selskabets klassiske charterrejser med egne koncepthoteller.

Har lejet langdistancefly med business class-sæder
Spies er en del af Nordic Leisure Travel Group og flyver primært med koncernens eget flyselskab, Sunclass Airlines. Sunclass skulle her i efteråret have modtaget en ny, leaset Airbus A330-900neo (New Engine Option, red.) til nogle af langruterne. Men flyet er forsinket til februar næste år.

Den kommende nye Airbus A330-900neo skal supplere Sunclass Airlines’ ældre Airbus A330-200 og A330-300.

Derfor har man i stedet lejet en tilsvarende Airbus A330-900neo fra det portugisiske flyselskab Hi Fly. Flyet, der flyves af cockpit og kabinebesætning fra Sunclass, har i alt 371 sæder; 18 på business class i en 2-2-2 konfiguration med fladsenge; 215 sæder på Plus/Premium-klassen og 138 på economy.

Det første af Spies’ egne charterfly til Thailand letter fra København 11. december, og lige nu er fire ud af ti charterrejser til Phuket, Thailands største ø, booket. Til gengæld er det gået bedre med salget af business class-sæderne, syv ud af ti på alle afgange er foreløbig booket, oplyser Spies.

De mest solgte vinterrejser i 2022/23 hos Spies er: Gran Canaria, Tenerife, Kap Verde, Madeira, Phuket, Hurgada (Egypten), Den Dominikanske Republik, Rom, Mauritius og London. De tre sidstnævnte flyves med rutefly.

 

Relaterede artikler:

Spies pumper 20.000 ekstra rejser på markedet

Nyt rejsebureau styrker fokus på det danske marked

Spies får business class-sæder på langrutefly