100 mio. biler over Øresundsbron

Foto: Stig-Åke Jønsson, Øresundsbron.

TURISME: Over 100 millioner køretøjer har nu taget turen over Øresundsbron. Fredag passerede nummer 100 million, få uger før den faste forbindelses 17-års jubilæum den 1. juli.

Hvor de første 50 mio. ture over broen blev rundet ti år efter Øresundsbron åbnede, er de næste 50 millioner ture opnået på kun syv år.

Sidste år blev der sat flere rekorder for vejtrafikken med bl.a. 20.283 køretøjer i gennemsnit per dag og 7,2 mio. totalt i årets løb.

Det sker to uger før den lange forbindelse mellem Danmark og Sverige kan fejre 17 års fødselsdag.

”De 100 mio. køretøjer er en vigtig milepæl, ikke kun for Øresundsbroen, men for hele regionen,” siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør ved Øresundsbro Konsortiet.

x

Læs Også

Unge danskere undlader ferieforsikring

Hver tredje mellem 18 og 29 år tager på ferie uden rejseforsikring, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige Forsikring.

Nordiske rejsebureauagenter besøgte Sydafrika

Sidste år var der over 100.000 nordiske ankomster til Sydafrika, der netop har haft 80 ansatte fra rejsebureauer i Norden på studietur til sydafrikanske regioner.

Israel klar til start af Giro d’Italia

Fredag starter et af sæsonens største, klassiske cykelløb, Giro d’Italia. Her i weekenden køres prologen i Israel. Det er første gang, at et af de tre Grand Tour cykelløb begynder i Israel.

Dyrevenner skælder atter ud på TripAdvisor

En af verdens største rejsehjemmesider, TripAdvisor, stopper billetsalg til nogle dyreshows. Men det er ikke nok, lyder kritikken fra World Animal Protection.

Uroligheder truer turismen i Mexico

Der har især været dramatisk kriminalitet i Acapulco og Cancun, hvor både krydstogter og danske turister holder til. Udenrigsministeriet nøjes med blød advarsel.

Nye medlemmer i ANTOR

ANTOR – foreningen for de udenlandske turistorganisationer i Danmark – har fået tre nye medlemmer ligesom den nye formand netop er tiltrådt.