100 mio. biler over Øresundsbron

Foto: Stig-Åke Jønsson, Øresundsbron.

TURISME: Over 100 millioner køretøjer har nu taget turen over Øresundsbron. Fredag passerede nummer 100 million, få uger før den faste forbindelses 17-års jubilæum den 1. juli.

Hvor de første 50 mio. ture over broen blev rundet ti år efter Øresundsbron åbnede, er de næste 50 millioner ture opnået på kun syv år.

Sidste år blev der sat flere rekorder for vejtrafikken med bl.a. 20.283 køretøjer i gennemsnit per dag og 7,2 mio. totalt i årets løb.

Det sker to uger før den lange forbindelse mellem Danmark og Sverige kan fejre 17 års fødselsdag.

”De 100 mio. køretøjer er en vigtig milepæl, ikke kun for Øresundsbroen, men for hele regionen,” siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør ved Øresundsbro Konsortiet.

x

Læs Også

Mindre vækst for turismen i Berlin

Berlin Tourism kom ud af 2017 med et positivt resultat på trods af terror i julen op til årets start og på trods af lukningen af airberlin.

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l'Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Strande og storbyer trækker mest i feriedanskerne, men siden 2015 er danskernes interesse for sommerhuse i udlandet næsten fordoblet, viser ny undersøgelse.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Spies med nye rejsemål fra Jylland

Tilbyder sommerdestination fra Midtjyllands Lufthavn og opgraderer til Thailand fra Aalborg og Billund.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.