Restauranter vil investere 180 mio. i rygerum

Landets restauranter, diskoteker og cafeer har planer om at investere op imod 180 millioner kroner i rygerum, rygekabiner og udendørs rygefaciliteter, før de nye rygeregler træder i kraft den 15. august.

Det viser en undersøgelse, som HORESTA har lavet blandt sine medlemmer . Undersøgelsen viser, at knapt hver tredje restaurant, café eller bar har besluttet eller overvejer at sætte penge i faciliteter, som også efter 15. august vil gøre det muligt at ryge.

Ifølge de nye rygeregler vil det kun være muligt at fortsætte med at ryge på værtshuse på under 40 kvadratmeter. Betingelsen er dog, at der ikke foregår madservering på stedet. Alle andre virksomheder i branchen skal etablere rygerum eller rygekabiner, hvis rygerne fortsat skal kunne nyde en cigaret, cigar eller pibe indendørs.

HORESTA frygter, at hovedparten af de 180 millioner kroner vil være ”penge ud ad vinduet”. ”Vi er overbeviste om, at politikerne indfører et generelt forbud, når det nuværende forlig udløber den 15. august 2010. Stort set alle vores nabolande har indført generelle rygeforbud i restaurationsbranchen, og flere af Folketingets sundhedspolitiske ordførere lægger da heller ikke skjul på, at det er den vej, det vil gå i herhjemme, siger HORESTAs formand, Jan Laursen.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.