110 piloter tilovers hos SAS

Når SAS-ledelsen torsdag middag mødes med repræsentanter for selskabets omkring 1.850 piloter er det for at drøfte, om det er muligt ad frivillighedens vej at finde en løsning for de omkring 110 fuldtidspiloter, som bliver overflødige, når selskabet som led i spareplanerne om et år har sat de planlagte 18 ekstra fly på jorden. Det skrive politiken.dk.

 

Blandt de danske piloter har interessen for frivilligt at trappe ned været stor. Præcis hvor mange der ønsker en deltidsstilling til reduceret løn har han ikke det præcise tal på, og derfor er formanden for de danske piloter Mogens Holgaard spændt på udfaldet af torsdagens møde.

 

»Jeg håber, at vi kan klare det ad frivillighedens vej, men det afhænger af, om puslespillet går op. Ellers er vi enige om, at det ikke er de yngste piloter, der skal ud. Så må det i første omgang være de piloter, som er berettiget til at gå på pension«, siger Mogens Holgaard.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.