Sterling kritiserer direktørlønninger

Selvom direktøren for Sterling, islændingen Almar Örn Hilmarsson, generelt er positiv over for bonusordninger, finder han det ikke fair, at de fire direktører i Københavns Lufthavne er sikret en bonus på 75 millioner kroner, hvis Macquarie overtager lufthavnsselskabet. Direktionen lønnes for at forhindre den fri konkurrence, mener han.
“Først og fremmest er den særlige bonus ekstremt høj, dertil er lufthavnens succes skabt på en monopolsituation, så det er ikke fair,” siger Hilmarsson, som peger på, at lufthavnens kunder, Sterling, SAS og de øvrige selskaber har været med til at skabe overskuddet, der gør det muligt at trække millionerne ud til bonus.
Chefen for lufthavnens største kunde, SAS, Jørgen Lindegaard, vil ikke udtale sig. “Min mening holder jeg for mig selv,” siger han til Børsen.
Også fra politisk side er der nu fokus på den særlige bonus, og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, der er formand for finansudvalget, betegner Macquaries beslutning om at uddele denne bonus “mystisk” og vil derfor kræve sagen undersøgt.
(Børsen 21.11.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.