BA-formand kritiserer Open Skies aftale

Formanden for bestyrelsen i British Airways, Martin Broughton, kalder den nyligt indgåede Open Skies aftale mellem EU og USA for en dødssejler, og siger at aftalen vil gøre et virkeligt gennembrud for liberaliseringen af transatlantisk ruteflyvning til en fjern fremtidsdrøm.

På en konference i London tirsdag sagde Broughton, at aftalen efter hans vurdering er alt for beskyttende overfor amerikanske interesser, og kun indeholder få og ubetydelige forbedringer for europæisk luftfart.

Også topchefen for konkurrenten Virgin Atlantic, Steve Ridgway, udtalte, at han er ”uimponeret” over den indgåede aftale. Begge flybosser nævnte fastholdelsen af begrænsningen af, hvor meget udenlandske interesser må eje af amerikanske flyselskaber, som det største og afgørende minus ved den nyligt indgåede aftale.

Open Skies aftalen mellem EU og USA blev indgået i sidste uge, og ventes at kunne træde i kraft til oktober, når den er godkendt af EU’s Ministerråd og Kongressen i Washington.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.