Fra 1955 og frem til 1974 var de kvindelige japanske kabineansatte hos British Overseas Airways Corporation iført kimono. (Foto: British Airways | PR)

Fejrer 75 års flyforbindelse med Japan

Nye flysæder og en særlig menu kreeret med historisk inspiration er blandt de tiltag, der skal markere, at det i år er 75 år siden, at British Airways første gang fløj fra Storbritannien til Japan.  

I år runder British Airways en milepæl, da det er 75 år siden, at flyselskabet påbegyndte beflyvningen af Japan. Den allerførste flyvning fandt sted den 19. marts 1948.

Flyvningen var et resultat af, at selskabet, der dengang benyttede navnet British Overseas Airways Corporation, besluttede at udvide sin rute mellem den britisk by Poole og Hongkong således, at der også blev foretaget landing i den japanske by Iwakuni.

I november samme år blev denne udvidet atter en gang, da også Yokohama ved Tokyo blev føjet til rutekortet. Flyvningen mellem de to verdensdele tog syv dage, og det var nødvendigt at lande i syv byer undervejs. Flyet gjorde holdt i henholdsvis Augusta, Alexandria, Karachi, Kolkata, Bangkok, Hongkong samt Iwakuni.

Til sammenligning begyndte SAS først at flyve til Japan i 1957, hvor det skandinaviske flyselskab etablerede en rute mellem hovedstadslufthavnene i København og Tokyo, der blev gjort muligt via en mellemlanding i Anchorage International Airport i Alaska.

Nye sæder i en begrænset periode
I forbindelse med jubilæet iværksætter det britiske flyselskab flere tiltag, der skal medvirke til at fejre og markere det.

British Airways vil med start den 31. oktober i år indføre selskabets nyeste Business Class-sæde på de Boeing 777-300ER-fly, der afvikler flyvningerne mellem lufthavnene London-Heathrow og Tokyo-Haneda. Disse vil være tilgængelige på ruten frem til den 29. marts næste år, lyder det.

Som led i fejringen vil de passagerer, der indløser billet til First Class mellem den 1. september i år og den 29. marts 2024 blive tilbudt et behageligt tøj til flyvningen, et velkomstsæt med flere produkter fra britiske luksusmærker samt sengetøj, der er fremstillet af genbrugte plastflasker.

Serverer populære retter fra 1969
Der er desuden blevet udviklet en særlig menu i forbindelse med 75 års jubilæet. Udgangspunktet har været opskriften på nogle af de retter, som tidligere har været serveret på flyvningerne mellem Storbritannien og Japan.

Fra den 1. september og frem til den 31. oktober vil kunderne derfor få mulighed for at sætte tænderne i bøf stroganoff og de japanske madpandekager kaldet okaribayaki, der serveres med oksekind, da det var de to mest populære retter blandt de flypassagerer, der fløj til Japan med British Airways i 1969.

Til dessert serveres en kage med hindbær og marengs, som stammer fra samme år.

Ser frem til at fortsætte beflyvningen
Colm Lacy, der er kommerciel direktør for British Airways, slår fast, at selskabet værdsætter de mange år med flyvninger til Japan, som man nu vil fejre i de kommende måneder.

”Vi er utroligt stolte af vores historie. Det har været en ære gøre det muligt for britiske rejsende at komme til Japan siden 1948, og vi glæder os til også at flyve til landet i de næste 75 år, mens vi fortsat investerer i nye produkter, kundeoplevelsen og teknologi.”


Relaterede artikler:

Vil udleje genbrugstøj til flypassagerer i Japan

Stopper med at sælge rejser til Japan

Blomstrende kirsebærtræer er trækplaster for Japan