SAS Danmark får endnu en ombudsmand

Ombudsmandsfunktionen hos SAS Danmark har eksisteret halvandet år og skal bl.a. forebygge klager over flyselskabet samt prøve at se SAS’ ageren gennem kundernes øjne ved bl.a. at følge SAS-passagerernes vej gennem lufthavnen.



Ombudsmandsafdelingen har netop fået sin femte medarbejder.

”Dermed kan vi også operere i weekender,” fortalte chef for Customer Relations hos SAS Danmark, Helle Fuhrmann, i går på møde for store firmakunder hos erhvervsrejsebureauet CWT.



Her fortalte Helle Fuhrmann bl.a. også om SAS’ regler ved overbooking. Skal der pilles passagerer af et overbooket fly, kigger afdelingen bl.a. på, hvilke passagerer som skal videre fra flyets destination samt passagerernes billettyper – en fuldt betalende har større chance for at komme med end en billigbillet.



Men SAS er generelt god til at styre overbookinger. Passagerer tilbydes penge for at tage et senere fly eller blive fløjet til destinationen via en anden lufthavn.

SAS har over 20 millioner passagerer om året, men kun ca. 30 bliver årligt pillet af fly fra SAS Danmark.



”Intet flyselskab, heller ikke SAS, ønsker at genere sine kunder, men vi ser at stadig flere truer med advokat. Det gælder bl.a. i sager om mistet bagage. Hér er maksimumgrænsen 9.000 kr. – vil kunden have mere, henviser vi til kundens rejseforsikring,” sagde Helle Fuhrmann og tilføjede, at SAS Danmark årligt får ca. 50.000 henvendelser fra passagerer om alt fra blot kommentarer til SAS til klager over fx mistet bagage.

Customer Relations besvarer klager fra tre til 21 dage – målet er ti dage.



En anden ”nyhed,” som har eksisteret længe, men ikke er særlig kendt, er i øvrigt, at SAS har en fortrydelsesret på 24 timer for billetter købt via SAS.



HB


Skrevet af