Asien vil kæmpe for turismen

De lande, som flodbølgekatastrofen ramte, er særdeles bekymrede for katastrofens effekt på turismen. Derfor er de nu gået sammen om en indsats for at støtte turismen i området. Kredsen af Asean-lande mødes i denne uge for at diskutere, hvordan turismen atter kan skubbes i gang i de berørte områder, som er stærkt afhængige af turisme-indtægterne. En af planerne er, at asiaterne skal lokkes til at rejse meget mere i deres egen region.
Ifølge de thailandske myndigheder står landet til at tabe 4,5 mia. kr. i 2005 som en direkte konsekvens af flodbølgen. Samlet udgør turisme-indtægterne 150 mia. kr. og 4,8 pct. af bruttonationalproduktet i Asean-landene. Turismen for hele Asean-området forventes dog at stige væsentligt i 2005. Således forventer de 10 lande 50 mio. turister i år.
(Jyllands-Posten, 25/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.