150 ekstra skal hjem på Rejsegarantifondens regning

Birgitte Fjeldhoff foran Tyrkiet Eksperten mandag, foto: Preben Pathuel.

Birgitte Fjeldhoff foran Tyrkiet Eksperten mandag, foto: Preben Pathuel.

REJSEBUREAUKRAK: Tallet af strandede gæster fra Tyrkiet Eksperten steg mandag med ca. 150. Det var gæster som havde købt flybillet til langt ophold… Stadig rejsetilbud på Tyrkiet Ekspertens hjemmeside.

Med de ca. 150 ekstra rejsende er tallet på strandede gæster fra krakkede Tyrkiet Eksperten nu oppe på omkring 1.850. Hovedparten er transporteret hjem på op til 10 flyvninger de seneste dage, bl.a. med ekstraflyvninger fra Danish Air Transport, Jet Time og Thomas Cook Airlines – betalt af Rejsegarantifonden.

Men Rejsegarantifonden, der har slået lejr i Tyrkiet Ekspertens lokaler, opdagede mandag en ny gruppe rejsende.

”Der er rejsende som blot har købt flybillet via Tyrkiet Eksperten – disse ca. 150 skulle være en til to måneder i Tyrkiet, f.eks. i egen lejlighed. Dem får vi formentlig hjem med rutefly,” sagde Rejsegarantifondens direktør, Birgitte Fjeldhoff, mandag til standby.dk – siden konkursen i lørdags har hun alle dage været i kontoret hos Tyrkiet Eksperten.

Rejsende, som kun har købt flybillet, kan komme hjem med hjælp fra Rejsegarantifonden – hvis de ved bestilling af billetten købte konkursforsikringen til 20 kr. Ellers må de komme hjem for egen regning.

Birgitte Fjeldhoff siger, at mange kunder hos Tyrkiet Eksperten har købt konkursforsikring.

Der har været megen omtale i danske medier af ophidsede tyrkiske hotelansatte, som forlangte penge fra Tyrkiet Ekspertens kunder.

”Rejsen og dermed hotellet er betalt, man skal ikke betale mere. Føler man sig truet til dette, skal man huske at få en kvittering, som vi så kan refundere,” siger Birgitte Fjeldhoff.

Hun sagde i weekenden til standby.dk, at Tyrkiet Ekspertens konkurs formentlig bliver en af de 10 største blandt danske rejsebureauer. Tyrkiet Eksperten var 5. største danske charterbureau og samlet 21. største rejsebureau.

Bag Tyrkiet Eksperten stod Gündüz Dogusoy, som i 1996 gik konkurs med Sultan Rejser. Hans hustru, Zeynep Dogusoy, var opført som adm. direktør, mens han søn, Deniz Jensen, var salgsdirektør i Tyrkiet Eksperten.