Forvirring i forsikringsjunglen

Til nytår gælder nye regler for dækningen på det gule sygesikringskort, og det betyder, at flere rejseselskaber er på vej med en ny vare på hylden; en rejse hvor forsikringen er inkluderet, og hvor man ikke kan vælge forsikringen fra, hvad enten man vil det eller ej.
Det er det seneste skud i krigen om forretningsområdet for rejse- og sygeforsikringer.

”Flere af vores medlemmer er på vej med sådanne tilbud. De ønsker at sikre sig, at deres kunder har de nødvendige forsikringer, når dækningen på det gule sygesikringsbevis fra den 1. januar bliver stærkt indskrænket,” siger Lars Thykier, adm. direktør for Danmarks Rejsebureau Forening.
Han vil ikke fortælle, hvilke rejseselskaber det drejer sig om, men en af forsikringsudbyderne, Europæiske Rejseforsikring, bekræfter interessen.
”Vi har ikke lavet konkrete aftaler endnu, men vi har fået henvendelser, og jeg kan godt se perspektivet i en aftale af den slags,” siger underdirektør Jakob Steen Bender fra Europæiske.

Konkurrenten IHI er ikke begejstret for rejseselskabernes tiltag. IHI sælger mange årsrejseforsikringer bl.a. gennem sygeforsikringen Danmark og har derfor ikke interesse i, at rejseforsikringer kommer med i forskellige pakkeløsninger.
”Vi synes, det er en dårlig idé med en løsning, hvor kunden ikke kan vælge forsikringen fra. Kunder, som ad andre veje har købt en rejse- og sygeforsikring, bliver dermed tvunget til at være dobbeltforsikrede,” siger salgs- og servicechef i IHI, Eva Nittegaard.

Der er ekstra risiko for at fare vild i forsikringsjunglen, eftersom de store forsikringsselskaber også melder sig med deres tilbud. Senest har Codan sat trumf på med et tilbud om gratis rejseforsikringer som en del af indboforsikringen.
”Det ender nemt med, at vi bliver dobbeltforsikrede og måske endda tredobbeltforsikrede. Det er penge ud af vinduet,” siger jurist Anne Dehn Jeppesen fra Forbrugerrådet.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 23. oktober)

Skrevet af