Iceland Express åbner ny rute til København

Iceland Express har ikke udsendt information om den nye rute, som ATW-online.com bringer nyheden om, men ruten fremgår af Iceland Express’ hjemmeside.I 2003 prøvede Air Greenland i et halvt år at få gang i Akureyri – København, men pakkede sammen i erkendelse af, at der ikke var nok passagerer og indtægter.

”Det passager- og fragtgrundlag, Air Greenland havde baseret ruten på, var ikke til stede… Air Greenland skulle flyve med 100% fyldte fly for at matche priserne (fra Icelandair og Iceland Express, red) ud af Reykjavik.

Udviklingen har ikke vist en reel efterspørgsel på de billettyper, som skal bære økonomien i ruten. Det vurderes derfor som uforsvarligt at fortsætte ruten,” oplyste Air Greenland ved lukningen.Air Greenland baserede ruten på et potentielt kundegrundlag på ca. 35.000 passagerer og lancerede den som et alternativ for nordislændinge til Europa.Iceland Express fløj for første gang i 2003. Det har daglige flyvninger fra Reykjavik til København og London Stansted, og tre ugentlige ture til Hahn-lufthavnen, ca. 100 km. fra Frankfurt.

Iceland Express har ifølge egne oplysninger tæt på 300.000 passagerer årligt – det svarer til Islands samlede befolkning.

Iceland Express ejes af det islandske investeringsselskab Fons Eignarhaldsfélag, som sidste år solgte Sterling til Icelandairs moderselskab, FL Group.

Iceland Express har ca. 100 medarbejdere, men ikke egne fly. Det islandske selskab, JetX, står for flyvningerne med Boeing MD-80 jets med 162 sæder.HB


Skrevet af