Spekulationer om Qantas-SIA fusion

Ifølge australske aviser har den australske handelsminister givet tilsagn om støtte til en fusion mellem de to flyselskaber. Baggrunden skulle være, at det australske flyselskab står overfor ”store kommercielle udfordringer”. Samtidig menes den australske regering at være stærkt optaget af at sikre, at det nationale flyselskab ikke udsættes for ”unfair konkurrence”.

Også topchefen for Qantas, Peter Gregg, stiller sig positiv overfor en sammenlægning, og henviser blandt andet til, at sådan er trenden også i Europa. De australske myndigheder har ellers hidtil arbejdet energisk på at gøre tilværelsen for Singapore Airlines besværlig på det australske kontinent. Således nægtes SIA stadig rettigheder til at flyve mellem Australien og USA.

Hvis forlydenderne om en fusion mellem de to flyselskaber bliver en realitet kan det få alvorlige konsekvenser for både British Airways og Virgin Atlantic. Førstnævnte samarbejder for øjeblikket med Qantas om den såkaldte ”Kangaroo Route”, mens det 49 % SIA-ejede Virgin Atlantic for nylig har åbnet sine to første ruter til Australien.

Skrevet af