170.000 flere passagerer med SAS

Knap to millioner passagerer benyttede SAS i januar, hvilket er en vækst på 9,4% i forhold til januar sidste år. SAS samlede kabinefaktor blev forbedret med 4,8 procentpoint til 70,1%, den højeste nogensinde for en januar måned.

SAS udvikler sine produkter og netværk for dem, som rejser hyppigt. På linje med den strategi har SAS de seneste år udvidet udbuddet på de interkontinentale ruter og på fritidsorienterede ruter i Europa, hvilket efterspørges af denne målgruppe. Satsningerne er positivt modtaget og flere rejsende end nogensinde i en januar fløj på SAS interkontinentale ruter.

I januar steg SAS totale trafik med cirka 20%. Væksten var størst på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 33%. På de skandinaviske og europæiske ruter steg trafikken med 15% med en god vækst inden for fritidsrejserne. SAS indenrigsruter havde en trafikvækst på godt 7%.

”Den positive vækst fra efteråret fortsatte i januar, hvilket er glædeligt og viser, at kunderne sætter pris på vores udvidede netværk og udbud.

Samtidig falder yielden og er på et historisk lavt niveau. Med den gældende betalingsvilje hos kunderne må SAS skabe samme forudsætninger som konkurrenterne for at kunne tage del i de spændende vækstmuligheder i markedet. Vi skal derfor arbejde med at effektivisere SAS og som en tilføjelse til vores produktion i Skandinavien vil vi derfor åbne baser i London og Spanien”, siger koncernchef Rickard Gustafson.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.