174.000 flere med SAS i maj

Rickard Gustafson.

Rickard Gustafson.

SAS rutetrafik steg med 11,3% i maj. Væksten var størst på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 31% som følge af flere frekvenser og nye destinationer, som Los Angeles, Boston og Hongkong.

På Europa-ruterne reducerede SAS kapaciteten med 3,3%, mens trafikken var uændret i forhold til sidste år. Som følge af den betydelige kapacitetsudvidelse på de interkontinentale ruter, steg den totale rutekapacitet med 9,5%. Cabin factor steg med 1,2 procentpoint til 73,4%.

”Flere vælger at rejse med SAS, hvilket er positivt, og i maj fløj rekordmange passagerer på SAS langruter. Alla langdistancefly er nu opgraderede med SAS nye kabineinteriør. Efterspørgslen i det skandinaviske marked stiger, men som følge af kapacitetsforøgelsen og lavere brændstofpriser er SAS yield faldet mere end ventet. Markedsudviklingen understreger derfor nødvendigheden af, at vi fortsætter med at effektivisere SAS for at beholde vores konkurrencekraft”, siger koncernchef Rickard Gustafson.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.