Balladen startede da Fødevarekontrollen inden Genesis-koncerten kiggede indenfor i køkkenet hos Messecenter Herning. Herfra skulle man før koncerten servere en menu for ca. 4.000 betalende og indbudte VIP-gæster – og striden står om navngivningen af kødet på menukortet.
Messecentret kaldte det kalvekød, Fødevarekontrollen mener, at der skulle have stået ungkvæg på kortet. Ifølge kontrolmyndigheden har messecentret snydt sig til en fortjeneste på ca. 40.000 kroner. Messecentret fastholder, at dele af kødet endda var dyrere end kalvekød, skriver Jyllands-Posten.
Men Messecenter Herning er så vred over beskyldningerne fra Fødevarekontrollen, at man er klar til en retssag for at blive renset.
”Politianmeldelsen for bedrageri er grotesk. Vores VIP-gæster anede ikke på forhånd om de fik kalvekød eller ungtyr – de roste retten for at være særdeles lækker,” siger direktør for Herning Messecenter, Georg Sørensen, til Nyhedsavisen, og tilføjer:
”Vi fulgte med det samme Fødevarekontrollens anvisninger og nåede at rette fejlen inden middagen. Vi lagde en følgeseddel i menukortet med oplysningen om ungkvæg i stedet for kalvekød.”
Georg Sørensen fastslår, at Messecenter Herning klager over Fødevarekontrollens rejsehold og behandlingen af sagen. Kravet er, at myndigheden offentligt trækker beskyldningen tilbage. Sker det ikke, anlægges retssag.
I øvrigt blev to salgssteder ved Genesis-koncertpladsen lukket af Fødevarekontrollen, begge var eksterne boder, som Messecenter Hernings ikke havde ansvar for.
Ifølge Søren Rotzow, talsmand for Fødevarestyrelsens Rejsehold, mødte Rejseholdet det værste syn ved de to boder: 350 kilo kartoffelsalat og et halvt ton grøn salat stod ude ved 23 grader. Desuden fandt Rejseholdet 16 store svin, der var slagtet privat uden det lovmæssige forudgående dyrlæge-tjek.

STANDBY.DK Nyt om rejser

