Strejker koster SAS dyrt

Strejke blandt piloterne hos det spanske datterselskab Spanair, flyveledere i Norge samt selskabets danske stewardesser betyder et tab hos SAS på 206 mio. kr. i sidste kvartal af 2004. Strejketabet kommer på et tidspunkt, hvor SAS ellers har udsigt til stigende indtjening.
SAS’ trafiktal for december blev i går præsenteret, og de afspejlede en fortsat passagervækst samtidig med, at den såkaldte yield, indtjeningen pr. passagerkilometer, har udviklet sig i positiv retning. Selskabets indtjening er dog faldet fra november 2003 til samme måned i 2004 med 0,4 pct., men man er fortrøstningsfuld i SAS, fordi tallene viser en klar forbedring i forhold til tidligere på året i 2004.
I SAS taler man om forbedringerne i passagerindtjeningen som ”et lille vendepunkt”, men er stadig forsigtig i forhold til prognoserne for 2005. Det er især konkurrencen på markedet, man bekymrer sig om, men Investor Relations-chef, Sture Stølen er dog optimistisk: ”Hvis vi kan stabilisere passagertal, yielden og øge belægningen er vi godt på vej.”
(Berlingske Tidende, 12/01)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.