20.000 ureglementerede SAS-flyvninger er acceptable

Siden år 2000 har SAS i mindst 20.000 tilfælde sendt fly på vingerne, som ikke levede op til luftdygtighedsdirektiver, de såkaldte AD-noter. Det skriver Ingeniøren.

Ifølge magasinet har Rigsrevisionen i flere omgange dokumenteret uregelmæssighederne, senest i en rapport fra august.

 

Men øjensynligt tager transportminister Hans Christian Schmidt (V) sagen helt roligt. Det fremgår af en stribe svar om sagen til Enhedslistens Per Clausen, som har ønsket ministerens kommentar til sagen.
I de skriftlige svar bekræfter Hans Christian Schmidt, at SAS er eneste danske flyselskab, der har fløjet ulovligt i noget, der blot minder om det omfang, ligesom han skriver, "at SAS har været enig i, at flyvningerne har været ulovlige."

 

Men ifølge transportministeren har der ikke været nogen anledning til uddele straf eller bøder til SAS.
»Det har derfor været anset for mere væsentligt for flyvesikkerheden at få foretaget undersøgelser af de underliggende årsager til overskridelserne, end at gennemføre en straffesag om et forhold, hvorom der ikke har været uenighed,« mener ministeren.
Den begrundelse får ifølge Ingeniøren Per Clausen helt op i det røde felt.

 

»Det er helt fantastisk, at det eneste argument for, at overtrædelserne ikke får konsekvens for SAS, er, at myndighederne er enige med SAS. Jeg gad nok vide, hvor i samfundet i øvrigt man kan blive afsløret i at overtræde reglerne og slippe for straf med at sige: ”Ja, ja, jeg skal nok bestræbe mig på at gøre det anderledes i fremtiden,” siger han bl.a. i en kommentar til Ingeniøren.

Skrevet af Redaktionen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.