20 år med De Berejstes Klub

Fra stifteren af De Berejstes Klub, Ole Egholms, seneste rejse ses han her tidligere på året med sin unge kæreste, Inger Poulsen, i Caribien.

Fra stifteren af De Berejstes Klub, Ole Egholms, seneste rejse ses han her tidligere på året med sin unge kæreste, Inger Poulsen, i Caribien.

TURISME: De over 400 medlemmer i eksklusiv dansk rejseklub har i snit besøgt 63 lande og seks territorier samt mindst fem gange krydset Ækvator. De Berejstes Klub har netop haft 20 års jubilæum.

De Berejstes Klub blev stiftet på initiativ af direktør hos daværende Wasteels Rejser, Ole Egholm. Wasteels blev i 2010 opslugt af Jysk Rejsebureau – Ole Egholm startede for 10 år siden Dansk Brancheanalyse, der bl.a. udgiver årlige økonomiske rapporter om den danske rejsebureau- og hotelbranche.

”Jeg arbejdede i starten af 1990’erne i Frankrig og havde her mange venner, der ligesom jeg elsker at rejse. Vi talte tit om hvor mange lande og territorier, vi havde besøgt – og talte så op for at se, hvem der havde besøgt flest steder,” siger Ole Egholm til standby.dk og tilføjer: ”Da jeg kom hjem til Danmark var jeg først tre måneder hos Kilroy Travel, inden jeg blev direktør for Wasteels Rejser, hvor vi ansatte også drøftede, hvor mange lande, vi havde været i. Vi talte om forening for de meget rejsende – det blev ideen til De Berejstes Klub. Jeg blev medlem nr. 1. Mange medlemmer har gennem årene gjort meget for klubben, der bl.a. driver cafe Globen i Turesensgade i det indre København.”

Det koster 400 kr. om året at være medlem af De Berejstes Klub, en nonprofit og eksklusiv klub. Eksklusiv, fordi der er særlige tro og love krav for at kunne blive medlem.

Disse krav er bl.a., at medlemmerne har besøgt flere lande end sin alder, været på mindst fire kontinenter, krydset Ækvator mindst fem gange og mindst hvert andet år kan tillægge to nye lande eller territorier til steder, medlemmet har besøgt i mindst 24 timer.

Verden har ifølge De Berejstes Klub syv kontinenter, Afrika, Antarktis, Asien, Australien Europa samt Nord- og Sydamerika. FN har 193 medlemslande – De Berejstes Klub anerkender også ikke-FN medlemmerne Kosovo, Taiwan og Vatikanstaten som lande.

Hertil kommer 72 territorier verden over fra Færøerne til De Amerikanske Jomfruøer og den amerikanske stillehavsbesiddelse Guam osv. De Berejstes Klub har f.eks. listet de amerikanske delstater Alaska og Hawaii som territorier. Det er ud fra betragtning om, hvor langt territorierne ligger fra moderlandet, at området har en oprindelig befolkning samt selvstyre.

Ifølge De Berejstes Klubs hjemmeside er dens medlemmers mest besøgte territorier Skotland, De Kanariske Øer og Hong Kong.

Stifteren af De Berejstes Klub, Ole Egholm, har foreløbig været i 112 lande – og at de næste på hans liste kunne være Maldiverne, Sri Lanka og Indien.

Blandt andre kendte fra rejsebranchen i De Berejstes Klub er ejer og adm. direktør for Stjernegaard Rejser, Asger Domino, der også er bestyrelsesformand i Danmarks Rejsebureau Forening, samt Lars Gundersen, direktør for Kipling Travel.

Kun ét medlem af De Berejstes Klub har besøgt alle 54 lande i Afrika, mens hvert 15. medlem har været på alle syv kontinenter, oplyser klubbens hjemmeside.