20 mio. til efterladte

De efterladte efter omkomne ved flyulykken i Madrid onsdag skal inden for de næste to uger have udbetalt mindst 130.000 kr. fra Spanair. Med 153 omkomne betyder det en regning på 20 mio. kr., som Spanair skal betale, uanset hvor ansvaret for ulykken placeres. Sådan lyder det fra Statens Luftfartsvæsen. 
En EU-forordning bestemmer hvad og hvornår, der skal udbetales erstatning for alt fra dødsfald til mistet bagage. Udbetaling Ved dødsfald må forskudsudbetaling ikke være under 16.000 SDR (en Special Drawing Rights svarer til ca. otte kr.) for hver passager, skriver Berlingske Tidende i dag. 
 
 
»Forskudsudbetaling er ikke ensbetydende med anerkendelse af erstatningsansvar og kan fraregnes et eventuelt senere erstatningsbeløb, som udbetales på grundlag af Fællesskabets luftfartsselskabers erstatningsansvar,« står der i konventionens artikel fem. 
Erstatningen på mindst 130.000 skal hjælpe de efterladte til at få dækket umiddelbare økonomiske behov efter katastrofen. Senere, når ansvaret for ulykken placeres, kan der bliver rejst yderligere erstatningskrav. 
Da et SAS-fly forulykkede i 2001 og 118 mennesker omkom, udbetalte SAS 25.000 dollar pr. passager til de efterladte. Det svarer til 150.000 kr. med den daværende valutakurs. Ifølge SAS’ årsberetning fra 2001 blev det dækket af SAS’ ansvarsforsikring. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.