Hoteller venter ikke på lovgiverne

”Vi er trætte af de forskellige meldinger, politikerne kommer med. Udsættelsen af lovforslaget om rygning satte hovedet på sømmet. Da den blev kendt, valgte vi selv at tage beslutningen,” siger adm. direktør Michael Jepsen.

Rygeforbudet gælder alle lokaler og værelser. Gæsterne må ryge udenfor, mens medarbejderne er omfattet af et totalt rygeforbud i arbejdstiden og er blevet tilbudt rygestopkurser – med metode efter eget valg. 20 af de 100 medarbejdere er tilmeldt kurserne.
”Vi oplever, at mange rygere bestiller ikke-ryger værelser, fordi de helst vil sove i et rum, hvor der ikke har været røget. 114 af vores 134 værelser er på forhånd røgfrie,” siger Michael Jepsen.

Det totale forbud har været drøftet med medarbejderne, og der har været forskellige mellemløsninger.


”Rygernes mange pauser gør forskel på medarbejderens vilkår. Endvidere synes vi, det ville sende uheldige signaler, hvis vores medarbejdere stod udenfor og røg. Derfor er forbudet indført, og det er accepteret af medarbejderne”.

Hotellet har informeret de kunder, som har bestilt konferencer, kurser, fester, overnatninger. Det har medført en enkelt afbestilling af et weekendophold for to personer.

”Vi tolker det på dén måde, at vores kunder bakker os op i beslutningen. Det er vi naturligvis rigtig glade for,” siger Michael Jepsen.
Han mener, politikernes vægelsind er uforståeligt og skaber problemer:”I 2004 fastslog en rapport fra Arbejdsmiljøinstituttet, at passiv rygning er skyld i mellem fem og ti dødsfald om året blandt ansatte på restauranter. Allerede da krævede HORESTA og fagforeningen RBF et politisk indgreb. Jeg forstår ikke, at politikerne kan sidde sådan en rapport overhørig,” siger Michael Jepsen.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.