2009 bliver Danmarks store turistår

København bliver vært for både IOCs kongres, hvor værtslandet for OL i 2016 kåres, UEFAs kongres, FNs klimakonference, World Outgames og en række andre internationale begivenheder.

 

Det er godt nyt for hele Danmark, selv om arrangementerne løber af stablen i København. Foruden medieomtale får Danmark besøg af mange udenlandske turister, og vi får chancen for at vise omverdenen, hvad Danmark står for og dermed også mulighed for at tiltrække investeringer og arbejdspladser. Det mener Jørgen Christensen, formand for Vækstforum Hovedstaden, og Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. 

 

Erhvervsturisten kommer igen med familien, hvis han eller hun har haft en god oplevelse, og hver gang øget turisme skaber 100 nye jobs i København, skaber det 30 i resten af landet, ligesom begivenhederne fungerer som udstillingsvindue for hele Danmark.

 

I årevis har den internationale turisme til Danmark været i tilbagegang. Og selv om Hovedstaden har trukket den anden vej og præsteret væksttal er virkeligheden i de senere år, at Danmark har tabt markedsandele til andre storbyer i Europa.

 

Jørgen Christensen og Lars Bernhard Jørgensen vurderer, at den negative udvikling i Danmark skal vendes ved at fokusere på de turismetilbud, der skaber mest værdi. Det er kongresser og begivenheder gode eksempler på. De skaber megen værdi for både samfund og virksomheder. Men de kommer sjældent af sig selv. Vi skal ud og markedsføre os for at hente dem hertil. Det kræver endnu flere strategiske alliancer – det er nemlig netop dét, som de mange aktiviteter i 2009 er resultatet af.

 

De to mener ikke, at udfordringen bliver at præstere Danmark i 2009, men at gentage succeser igen og igen, og så lægge overliggeren så højt, at vi kommer i front internationalt.

 

Vækstforum Hovedstaden og Wonderful Copenhagen investerer i at trække flere kongresser og begivenheder til Hovedstaden og er i dialog med staten om at sikre en vækst i antallet af internationale overnatninger, ligesom de vil øge hovedstadens synlighed for, at Danmark bliver vært ved internationale konferencer samt tiltrækning af internationale sports- og kulturbegivenheder.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen