2016 bliver rekordår for hotelovernatninger i Danmark

hotel, MICE mødeMICE: Danmark har aldrig været mere populær som international mødedestination. Infrastrukturen, mødedesign og møde-facilitering giver nu resultater på bundlinjen.

Den danske kreativitet og innovation er internationalt anerkendt i mødebranchen. Antallet af møder og kongresser, der holdes i Danmark, er i eksplosiv vækst.

I år vil det største antal kongresgæster nogensinde fylde hotellerne i navnlig København og skabe milliardomsætning i byerne. Kulminationen nås, når 18.000 delegerede i oktober kommer til København til international kongres om kræft. ”Denne kongres vil fylde Københavns hoteller og vil også kunne mærkes i Malmø og omegnen af København,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, i pressemeddelelse fra Kursuslex.dk

Ifølge Wonderful Copenhagen vil over 100.000 delegerede i 2016 komme til København for at deltage i en international kongres. ”København har aldrig tidligere haft så mange kongresgæster. Deltagerne i kongresser har det højeste døgnforbrug,” siger Jonas Wilstrup, kongreschef i Wonderful Copenhagen.

I gennemsnit bruger møde- og kongresdeltagere 3.100 kr. pr. døgn på overnatning, mad og drikke, transport, shopping og fornøjelser. De 101.000 forventede kongresgæster vil give 400.000 overnatninger og en samlet omsætning på ca. 1,2 milliarder kroner i år.

Organisationen ”International Congress and Convention Association” (ICCA) har placeret København øverst på listen over de bedste europæiske storbyer til møder og konferencer. Og den internationale organisation, ”Meetings Professionals International” (MPI), som er mødebranchens egen organisation, valgte København til organisationens ”2016 European Meetings & Events Conference (EMEC).”

Begrundelsen hos koncernchef i MPI, Paul Van Deventer, lyder: ”Ved udvælgelse af mødeby lægger vi vægt på infrastruktur, faciliteter i verdensklasse, tilgængelighed og innovation i forhold til mødedesign. København er enestående på alle områder.”

I Aarhus ventes antallet af konferencegæster i år at blive fordoblet. “Det har stor betydning, at vi er attraktive for konferencer og kongresser. Det skaber omsætning, og mange deltagere får lyst til at vende tilbage,” siger Peer H. Kristensen, direktør for Visit Aarhus.

Aarhus forventninger til 2016 overstiger det samlede resultat for 2015 med over 100 pct., målt på antallet af konferencedøgn. ”I tæt samarbejde mellem VisitAarhus og Aarhus Universitet har vi ændret byens tilgang til konferencer. I stedet for at fokusere på en enkelt konference, ser vi nu på konferencernes betydning for byen, regionen og universitetet,” siger Peer H. Kristensen.

Den 2. og 3. marts samles den professionelle mødebranche i Forum i København til Skandinaviens største Møde & Eventmesse med 300 udstillere fra Danmark, Sverige, Tyskland – og i år også fra Dubai. Over 2.000 professionelle mødeplanlæggere fra virksomheder og organisationer i Skandinavien besøger messen, der er arrangeret af Kursuslex.dk