23 mister arbejdet når Scandic forlader Randers

scandic randersHOTELLER: Efter milliontab de seneste år på Hotel Kongens Ege i Randers opgiver Scandic. Dermed lukker byens største hotel. Det koster 23 fuldtidsansatte jobbet. Scandic hjælper med at finde nyt arbejde.

TopDanmark ejer bygningen med Hotel Kongens Ege i Randers. Men Scandic har pga. et vigende antal overnatninger i byen valgt ikke at forlænge lejeaftalen.

”Vores lejekontrakt udløber i januar, vi forlænger ikke, der er ikke forretningsmæssigt grundlag for fortsat hoteldrift i Randers, hvor det samlede antal overnatninger på byens hoteller efterhånden kun er over 40 pct.” siger Scandics adm. direktør, Jens Mathiesen, til standby.dk

Dermed lukker Randers’ største hotel med 130 værelser ved udgangen af november. Bygningen forventes ikke videreført som hotel. Herefter har Scandic som Danmarks største hotelkæde 23 hoteller.

Finn Rosenqvist er direktør for såvel Scandic-hotellet i Randers som det i Aalborg. Han sagde i går til standby.dk:

”Scandic vil gøre sit yderste for at hjælpe medarbejderne i Randes med at finde nyt arbejde. Nogle har været på hotellet i over 15 år. De ansatte vil f.eks. få fortrinsret når der ledige stillinger på andre Scandic-hoteller. De nærmeste er i Aarhus og Silkeborg.”

Randers har ud over Scandic tre andre hoteller. Antallet af hotelgæster er faldet markant efter Vestas, største ”leverandør” af overnattende gæster, har lukket i byen.

”Vores medarbejdere i Randers er fantastisk loyale – vi har lovet hinanden at holde samme høje niveau frem til lukningen – og holde sammenkomst med kage hver gang en medarbejder finder et nyt job,” siger Finn Rosenqvist.

Scandic har drevet Kongens Ege i Randers siden 1988.

”Det er trist at forlade et hotel, som vi har drevet i rigtig mange år sammen med vores dygtige medarbejdere, men der er desværre ikke et forretningsmæssigt grundlag for en forlængelse af kontrakten. Scandic takker både medarbejdere og kunder for det gode samarbejde gennem årene på hotellet,” siger Jens Mathiesen, der i går var i Randers for at være med til at overbringe de ansatte den triste nyhed om lukningen.