Farvel til transfedt

Bølgen af anti transfedt skyller hen over verden. Transfedt bruges bl.a. i fastfood, pommes frites, microovnspopcorn og chokoladebarer. Transfedt er omkring 10 gange så farligt som mættede fedtsyrer, bl.a. kan transfedt fremkalde åreforkalkning, hjertesygdomme og type 2 sukkersyge. Loews hotellerne i USA  vil nu sige helt farvel til transfedt. Kædens 18 hoteller bruger ikke mere kunstige fedtstoffer ( transfedt) i maden, både når det gælder mad, bagerprodukter og salaterdressinger. “Vi tænker på vore gæsters helbred og er 100 procent forpligtet til at give den højst mulige kvalitet. Vi tror at Loews Hotels forbud mod transfedt vil skabe en ny standard for ansvarlig madpolitik i hotel- og restaurantindustrien,” siger Jonathan Tisch, chairman og CEO Loews Hotels.

Marriott International har allerede forbudt transfedt bl.a. i brød, kager, salatdressinger, pandekager o.s.v. på kædens 2.300 hoteller i USA og Canada. Marriott International oplyser, at fra 15. februar vil kæden ophøre med at bruge kunstige fedtstoffer til produktion af  2,7 mio. kg pommes frites. I forvejen har KFC, Taco Bell og Starbucks reduceret eller fjernet transfedt fra produkterne. New York har som den første by helt forbudt transfedt i byens restauranter. Det skal ske inden 1. juli 2008. Disney har sagt, at transfedt vil blive fjernet  i koncerns forlystelsesparker, krydstogtsskibe og madvarer hvor Disneys navn står . Crystal Cruises, Royal Caribbean og Carnival Cruise Lines er alle ved at forbyde eller begrænse transfedt.

Skrevet af