United tættere på konkurs

United Airlines er formentlig rykket et skridt nærmere en konkurs efter de amerikanske myndigheder netop har afvist at garantere for et lån på 1,8 milliarder USD – 13,4 mia. DKK.
Myndighederne, der har gennemgået låneforslaget fra United, mente ikke, at det var “økonomisk sundt”. Og finanshuset J.P. Morgan stemplede Uniteds aktie som potentiel “værdiløs” ved månedens udgang. Handel med Uniteds aktier blev torsdag suspenderet.Star Alliancens amerikanske fætter – verdens næststørste flyselskab efter American fra Oneworld – har flere gange sagt, at blev lånet afvist ville det betyde, at United måtte gå i en slags beskyttet konkurs, den såkaldte Chapter 11.
Under denne kan flyselskabet flyve videre og er beskyttet mod kreditorer, mens den søger en omstrukturering.Som et bærende element i Star Alliancen truer Uniteds krise med at udvikle sig til et anslag mod hele alliancen.
“Går United i betalingsstandsning vil det stille spørgsmålstegn ved fremtiden for hele Star Alliancen,” siger en tysk luftfartsanalytiker til Reuters.
I alt har United et samlet kapitalbehov på 2 mia. dollar, og flere medlemmer af alliancen har givet tilsagn om garanti for et lån på ca. 200 mio. dollar.

Skrevet af