2,4 millioner danskere over 18 år forventer i år at tage på sommerferie i udlandet, viser undersøgelse for Dansk Erhverv. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

2,4 millioner danskerne på sommerferie i udlandet

Hver anden dansker rejser i år til udlandet på sommerferie, viser en analyse fra Dansk Erhverv. Rejsebureauerne har god efterspørgsel, men der bookes tættere på afgang, siger DRF.

2,4 millioner danskere over 18 år forventer i år at tage på sommerferie i udlandet. Det viser i hvert fald en befolkningsundersøgelse, som analyseinstituttet Norstat har lavet for Dansk Erhverv.

I en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv siger Jakob Hahn, branchedirektør i Danmarks Rejsebureau Forening, der har over 100 danske rejsebureauer som medlem: ”Rejsebureauerne melder om god efterspørgsel til årets sommer. De senere år har vi dog set tendens til, at rejsekunderne booker tættere på afgang – så det er lidt en joker.”

Fra Danmarks største kør-selv-rejsebureau, FDM Travel, siger administrerende direktør Anders Iversen i samme pressemeddelelse: ”Med afrejse til sommeren ser vi over 40 procent vækst i skræddersyede kør-selv-ferier i Europa, hvor væksten fordeler sig ligeligt på alle vores kør-selv-rejseformer, som er bil, autocamper og fly med billeje.”

Anders Iversen tilføjer: ”Sidste år så vi en tendens væk fra middelhavslandene, men i år ser vi at væksten både er til landene omkring Middelhavet, for eksempel Italien, Kroatien og Spanien, men også Storbritannien, Frankrig og Norge har stor vækst.”

Flere tager toget
Mere bæredygtige rejser er også i fremvækst, lyder meldingen fra rejsebureauet GrønRejs, der er specialiseret i togrejser. Herfra siger administrerende direktør Jakob Skov Johansen:

”Vi ser en stor efterspørgsel på togrejser ned igennem Europa, især fra børnefamilier. Mange tager gerne et pitstop undervejs, før de fortsætter sydpå til strandene ved Middelhavet.”

Tallene fra Danmarks Statistik for danskere på togrejse er ikke helt opdateret, men Dansk Erhverv skriver i pressemeddelelsen: Ferierejser med tog er generelt stigende. I 2017 foretog danskerne 277.000 togrejser til ferier med mindst fire overnatninger i Danmark eller i udlandet. I 2022 lød tallet på 455.000, en stigning på 64 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Danskerne holder også del af sommerferien i Danmark
Selvom udenlandske rejsemål indgår i manges rejseplaner, så er danske destinationer fortsat i høj kurs, vurderer Lars Ramme Nielsen, branchedirektør for turisme, oplevelse og kultur i Dansk Erhverv.

Han siger i pressemeddelelsen: ”Vi har i de senere år set, at danskernes udlængsel ikke går ud over lysten til at holde sommerferie i Danmark.

Vores måling viser, at 72 procent af danskerne forventer at holde en del af deres sommerferie i Danmark. Det er på niveau med de foregående år. Så sammen med en masse udenlandske turister der kommer hertil, er der udsigt til en god sommer på de danske destinationer.”

I sommeren sidste år foretog danskerne 13,2 millioner målbare overnatninger på danske feriesteder. Det er godt 820.000 eller 6,7 procent flere end i 2019, året før pandemien, viser tal fra Danmarks Statistik.

 

Relaterede artikler:

Rejsebureauforening: Derfor stiger pakkerejsepriser

Rejsebureauforening undrer sig over banks ferieråd

FDM Travel åbner endnu en dansk rejsebutik