2,7 millioner rejste med SAS i juni

LUFTFART: I månedens løb fortsatte efterspørgslen at udvikle sig i lighed med tidligere måneder med stabil trafikvækst for alle SAS geografiske regioner.

I regnskabsåret 2016/2017, vil SAS’ totale kapacitetsvækst (ASK) udgøre 6-8%. Væksten vil primært komme fra helårs effekten af de nye interkontinentale ruter, som blev startet i 2015/2016, øget produktion af europæiske leisure ruter og fra det faktum, at de nye Airbus A320neo er større end de fly, det afløser. Antallet af fly ventes at stige med én procent

SAS forøgede sig rutekapacitet i juni med 7,1% og trafikken steg med 6,2%, mens load factor blev 80,8%, 0,7 procentpoint lavere end sidste år. Det skyldes stort set lidt lavere load factor på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 4,2% og kapaciteten med 7,0%. Væksten blev drevet af tilføjelsen af Miami ruten i forhold til sidste år. I det eksisterende rutenet var væksten størst på Asien-ruterne.

Trafikken på de europæiske ruter steg med 7,6%. Især drevet frem af over 20% vækst i leisure ruterne.

På indenrigsruterne steg kapaciteten med 6,6% og trafikken med 7,4%. Væksten var særlig høj på danske og svenske ruter.

 

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.