2,7 millioner rejste med SAS i juni

LUFTFART: I månedens løb fortsatte efterspørgslen at udvikle sig i lighed med tidligere måneder med stabil trafikvækst for alle SAS geografiske regioner.

I regnskabsåret 2016/2017, vil SAS’ totale kapacitetsvækst (ASK) udgøre 6-8%. Væksten vil primært komme fra helårs effekten af de nye interkontinentale ruter, som blev startet i 2015/2016, øget produktion af europæiske leisure ruter og fra det faktum, at de nye Airbus A320neo er større end de fly, det afløser. Antallet af fly ventes at stige med én procent

SAS forøgede sig rutekapacitet i juni med 7,1% og trafikken steg med 6,2%, mens load factor blev 80,8%, 0,7 procentpoint lavere end sidste år. Det skyldes stort set lidt lavere load factor på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 4,2% og kapaciteten med 7,0%. Væksten blev drevet af tilføjelsen af Miami ruten i forhold til sidste år. I det eksisterende rutenet var væksten størst på Asien-ruterne.

Trafikken på de europæiske ruter steg med 7,6%. Især drevet frem af over 20% vækst i leisure ruterne.

På indenrigsruterne steg kapaciteten med 6,6% og trafikken med 7,4%. Væksten var særlig høj på danske og svenske ruter.

 

x

Læs Også

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.