2,7 millioner rejste med SAS i juni

LUFTFART: I månedens løb fortsatte efterspørgslen at udvikle sig i lighed med tidligere måneder med stabil trafikvækst for alle SAS geografiske regioner.

I regnskabsåret 2016/2017, vil SAS’ totale kapacitetsvækst (ASK) udgøre 6-8%. Væksten vil primært komme fra helårs effekten af de nye interkontinentale ruter, som blev startet i 2015/2016, øget produktion af europæiske leisure ruter og fra det faktum, at de nye Airbus A320neo er større end de fly, det afløser. Antallet af fly ventes at stige med én procent

SAS forøgede sig rutekapacitet i juni med 7,1% og trafikken steg med 6,2%, mens load factor blev 80,8%, 0,7 procentpoint lavere end sidste år. Det skyldes stort set lidt lavere load factor på de interkontinentale ruter, hvor trafikken steg med 4,2% og kapaciteten med 7,0%. Væksten blev drevet af tilføjelsen af Miami ruten i forhold til sidste år. I det eksisterende rutenet var væksten størst på Asien-ruterne.

Trafikken på de europæiske ruter steg med 7,6%. Især drevet frem af over 20% vækst i leisure ruterne.

På indenrigsruterne steg kapaciteten med 6,6% og trafikken med 7,4%. Væksten var særlig høj på danske og svenske ruter.

 

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.

Forbrugerchef skuffet over Icelandair

I forbindelse med 9 timers forsinkelse fra Island til København fik dansk passager ingen information fra flyselskabet om EU-reglerne om kompensation. Men passageren kender reglerne – han er til daglig vicedirektør i Forbrugerrådet.