BMI-ejer overvejer retssag


Stifter, storaktionær og bestyrelsesformand i BMI British Midland, Sir Michael Bishop, overvejer retslige skridt mod den engelske regering, hvis den vælger at stemme imod det Open Skies forslag, EU-kommissionen og USA har forhandlet sig frem til. Forslaget, der har været undervejs i årevis, sigter mod en liberalisering af luftrummet over Atlanten, og venter nu kun på en godkendelse i EU’s ministerråd.

BMI står til at hgøste store fordele, hvis Open Skies aftalen bliver gennemført, hvilket iagttagere venter kan ske allerede til efteråret i år. Bishop sagde i weekenden til avisen Sunday Times, at BMI har indhentet juridisk rådgivning, og at man er bekymret for selskabets fremtid, hvis engelske politikere vælger at blokere for den nye aftale.

Både British Airways og konkurrenten Virgin er inderligt imod Open Skies aftalen, fordi de to selskaber vil stå overfor at skulle aflevere ubenyttede slots til andre selskaber – herunder BMI.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.