SAS-kabinepersonale sender strejkevarsel


Weekendens sammenbrud i overenskomstforhandlingerne fører nu til, at kabinepersonalet i SAS sender strejkevarsel mod SAS Danmark. Ifølge CAU-formand Verner Lundtoft Jensen er parterne kaldt til orienteringsmøde hos forligsmand Asbjørn Jensen, og først efter dette møde træder strejkevarslet i kraft.

Det hurtige strejkevarsel efter sammenbruddet lørdag kommer formentlig som en reaktion på et brev fra SAS Danmarks basechef Niels Hemmingsen til de ansatte. Hemmingsen skriver blandt andet, at det”har været CAU’s politik, at den ældre del af foreningens medlemmer fik goder, som blev finansieret ved eksempelvis at sætte startlønnen ned”. Hos CAU opfatter man brevet som en provokation, og i en intern mail til medlemmerne hedder det: ” SAS kender den rette sammenhæng, og CAU må tro, at det er med fuldt overlæg, at de forsøger at spille de enkelte medlemmer ud mod hinanden”.

”Det er et helt åbenlyst forsøg på at skabe splittelse hos os, og så er vi nødt til at reagere, når de fremstiller det som om, at vi tager fra de fattige for at give til de rige” siger Verner Lundtoft Jensen. Han tilføjer, at det efter hans opfattelse er arbejdsgiverne, der ikke har ønsket at strække sig ved forhandlingerne.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.